KOUPA CLUB

(1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ) Γ.Α.Σ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ-Α.Π.Σ.ΚΟΥΠΑ ΚΙΛΚΙΣ 54-49

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Πάθει μάθος»

ΤουΓιάννηΣιταρίδη (koupa basketball team manager)

Το πάθημα ας γίνει μάθημα. Με αυτά τα λόγια γραμμένα από τον Αισχύλο στην τραγωδία του με τίτλο«Αγαμέμνων» θα μπορούσε να ξεκινήσει η νέα σεζόν για τη νέα ΚουΠα Κιλκίς. Η ομάδα μας οφείλει να μάθει από τα πολλά λάθη στα οποία υπέπεσε και να προχωρήσει στην επόμενη στροφή της διαδρομής των 24 αγωνιστικών. Ηττήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου εκτός έδρας από τον ΓΑΣ Αλεξάνδρειας, με 54 – 49, με έναν τρόπο που θα θελήσει να ξεχάσει όσο πιο σύντομα γίνεται.

1ο Δεκάλεπτο

Πολύ δυναμικό ήταν το ξεκίνημα για την ομάδα του Κιλκίς. Το αρχικό 0 – 4 που μετεξελίχθηκε σε 1 – 8, έδειχνε το δρόμο. Σφιχτή άμυνα, γρήγορη πρώτη πάσα και τρέξιμο μέχρι το αντίπαλο καλάθι στο transition. Γρήγοροι και εύκολοι πόντοι έφεραν την ΚουΠα Κιλκίς μπροστά, με σκορ μάλιστα και από τους 5 startersτης. Οι ομάδες ωστόσο φαινόταν πως ακόμα έψαχναν τα πατήματά τους. Η αντίδραση ήρθε όπως αναμενόταν από τη γηπεδούχο, με πίεση σε όλο το γήπεδο κι εμφάνιση των πρώτων τριγμών στο καράβι της ΚουΠα Κιλκίς. Τα πρώτα λάθη και οι βιαστικές επιλογές ωφέλησαν την Αλεξάνδρεια που μείωσε στους πλην 4 με τη λήξη του δεκαλέπτου.

CriticalPoint 1ου Δεκαλέπτου

Επιθετικός πλουραλισμός και σωστή αμυντική συμπεριφορά

Η ομάδα μας λειτούργησε θετικά και στις δυο πλευρές του γηπέδου, κάτι που μετουσιώθηκε και στο επιμέρους σκορ.

Ομαδικά Στατιστικά 1ου Δεκαλέπτου

Σκορ Δεκαλέπτου: 09 - 13

2ο Δεκάλεπτο

Ένα 0 – 5 από την ομάδα μας μεγάλωσε την ψαλίδα στους 10. Η ΚουΠα Κιλκίς πήρε τα ριμπάουντ και έτρεξε στον αιφνιδιασμό. Δυστυχώς όμως αντί να αυξηθεί κι άλλο η διαφορά με βάση τουλάχιστον την μέχρι τότε εικόνα των δυο ομάδων, έγινε το αντίθετο. Τα πολλά διαδοχικά λάθη στέρησαν από την ομάδα μας επιθέσεις, που εκδηλώθηκαν αντίστροφα από το αντίπαλο στρατόπεδο. Συνολικά παίχτηκε μάλλον μέτριο μπάσκετ, με πολύ γρήγορες και κατά συνέπεια βιαστικές επιλογές και από τις δυο ομάδες, με το σκορ ωστόσοπαρά τα εκατέρωθεν λάθη να πηγαίνει σχετικά ψηλά, με ένα επιμέρους 19 – 15 υπέρ των γηπεδούχων.

CriticalPoint 2ου Δεκαλέπτου

Τα λάθη

Τα 8 λάθη της ΚουΠα Κιλκίς επέτρεψαν τους αντιπάλους να εκδηλώσουν 8 περισσότερες επιθέσεις, κάτι που επέδρασε καταλυτικά στην επιστροφή της Αλεξάνδρειας στο σκορ. Και όλα αυτά συνέβαιναν τη στιγμή που η ομάδα συνολικά έδειχνε καλό πρόσωπο, είχε διάθεση στην άμυνα, πίεζε τις μπάλες και διατηρούσε γενικά έναν καλό ρυθμό. Αν τότε δεν εκμεταλλευτείς το πλεονέκτημά σου έναντι του αντιπάλου σου, είναι σχεδόν βέβαιο πως στην πορεία θα το πληρώσεις. Και έτσι και έγινε.

Ομαδικά Στατιστικά 2ου Δεκαλέπτου

Σκορ Ημιχρόνου: 27 – 28

3ο Δεκάλεπτο

Ήταν το χειρότερο σε επίπεδο θεάματος κομμάτι του αγώνα και για τις δύο ομάδες. Το επιμέρους 8 – 7 υπέρ της Αλεξάνδρειας μαρτυρά του λόγου το αληθές. Οι κακές επιλογές, το άναρχο παιχνίδι και η γενικότερη αστοχία δεν βοήθησαν καμία από τις δύο να επιβληθεί έναντι της αντιπάλου της.

CriticalPoint3ου Δεκαλέπτου

Τάσος Μουστάκας και το ένα δίποντο

Ο περσινός MVPτης ομάδας Τάσος Μουστάκας ήταν σε κακή βραδιά επιθετικά. Ενώ έπαιρνε το ένα μετά το άλλο τα ριμπάουντ (18 συνολικά), δεν κατάφερε να σκοράρει με την ευκολία που τον χαρακτήριζε πέρσι όλη τη χρονιά. Ήταν φανερό πως ήταν σφιγμένος, όπως και όλη η ομάδα φυσικά, με αποτέλεσμα να μην εκμεταλλευτεί την υπεροχή του απέναντι σε αντιπάλους που του ταίριαζαν. Όσο αφορά το στατιστικό κομμάτι του παιχνιδιού, το ένα και μοναδικό εντός παιδιάς σουτ σε 17 προσπάθειες φανερώνει την επιθετική δυστοκία και την κακή βραδιά που βρέθηκαν σχεδόν όλοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι παίκτες της ομάδας.

Ομαδικά Στατιστικά 3ου Δεκαλέπτου

Σκορ 3ου Δεκαλέπτου: 35 – 35

4ο Δεκάλεπτο

Οι διαφορές για τις δύο ομάδες θα ξεκαθάριζαν τελικά στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο. Οι κακές επιλογές συνεχίστηκαν στα πρώτα λεπτά της περιόδου. Οι δυο ομάδες συμβάδιζανγια περισσότερο από 7 λεπτά. Τα δυο τρίποντα του Ποζίδη και το ένα του Μουστάκα κράτησαν την ομάδα μας ζωντανή. Ειδικά το τελευταίο έφερε την ομάδαμας προηγούμενη για τελευταία φορά (46 – 48). Ένα 1 – 8για τη γηπεδούχο, προϊόν λαθών και κακής συμπεριφοράς σε άμυνα και επίθεση της ΚΟυΠα Κιλκίς, έφερε το ΓΑΣ Αλεξάνδρειας οδηγό και τελικό νικητή με 54 – 59.

CriticalPoint4ου Δεκαλέπτου

Κούραση και έλλειψη αγωνιστικής πειθαρχίας

Είναι και τα δυο, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, απόλυτα φυσιολογικά. Ωστόσο η ομάδα μας αποχαιρετά την Αλεξάνδρεια με την πίκρα μιας ήττας που σίγουρα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Ομαδικά Στατιστικά 4ου Δεκαλέπτου

Σκορ 4ου Δεκαλέπτου (Τελικό): 54 – 49

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Κώστας Δαμακούδης

Ήρθε από το Πολύκαστρο αποφασισμένος να προσφέρει. Κυριάρχησε στα ριμπάουντ (14), ενώ πέτυχε και 10 πόντους. Έπαιξε με μυαλό, πήρε τις σωστές θέσεις γεμίζοντας με τον όγκο του τη ρακέτα, και μας άφησε υποσχέσεις για ένα αποτελεσματικό δίδυμο με τον σε κακή σήμερα μέρα είναι η αλήθεια, Τάσο Μουστάκα.

Πάρης Χοτουμανίδης

Είναι ο φυσικός αρχηγός της ομάδας και το δείχνει με κάθε τρόπο. Έπαιξε με αυταπάρνηση 28 γεμάτα αγωνιστικά λεπτά και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Η παρουσία πάντα θα είναι καταλυτική είτε παίζει είτε όχι, προτρέποντας με τη στάση του τους συμπαίκτες του για το καλύτερο. Ευχαριστούμε αρχηγέ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Είναι πολύ νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Η ομάδα χρειάζεται χρόνο. Ο προσφάτως νεοσύλλεκτος Αλέξανδρος Πατσούρης, θα είναι (διοικητού θέλοντος) μαζί μας από το επόμενο παιχνίδι. Οι πιτσιρικάδες Καρπέτης και Μάτσκος αλλά και όλοι οι υπόλοιποι, θα έχουν τις ευκαιρίες που πρέπει. Στο χέρι τους είναι να τις αρπάξουν. Οι νεοεισερχόμενοι Δαμακούδης και Κωτόπουλος θα προσφέρουν περισσότερα στη συνέχεια, είναι το μόνο σίγουρο. Η εξέλιξη αυτής της ομάδας είναι μονόδρομος. Όσο θα μαθαίνουμε από τα λάθη μας, τόσο θα βελτιωνόμαστε. Η ΚουΠα Κιλκίς είναι υποχρεωμένη να εξελίσσεται, να μεγαλώνει και να προχωρά.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)

Μάτσκος, Κωτόπουλος 2, Καρπέτης, Ποζίδης8(2τρ), Ψωμιάδης 2, Χρυσάφης 2, Χοτουμανίδης 13, Τσουλφαΐδης3,Δαγκλιάρης Θ., Μουστάκας 7(1τρ), Δαμακούδης 10, Κώττης 2.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ:09 –  13 / 27 – 28/ 35 – 35 / 54 – 49

Δείτε το Video από την παρακάμερα του αγώνα :

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=Yk8T1w_Sk08&feature=emb_title

programma

Κάντε μας Like?

Close

Ακολουθήστε μας στο Facebook ή στείλτε email σε κάποιον φίλο σας...